Mijn basis vormt de 4-jarige Saswitha -docent opleiding. Daarnaast volg ik jaarlijks opleidingen om verder te professionaliseren. Hier een korte weergave van recente opleidingen:

2018: Transformational Breath level 1, 2 & 3 (Wilna Eenkhoorn – Paradijs op Aarde) In deze 8 daagse opleiding leerde ik de techniek van de verbonden adem; deze liefdevolle, krachtige en zelfhelende adem geeft vreugde en mededogen. Ik ervaar hierdoor een sterkere verbinding met mezelf en de omgeving.

2017: Yoga Nidra (Maaike Chavanu) Ook wel “slaap” yoga genoemd. Deze 1 daagse workshop verdiepte mijn kennis en ervaring van yoga nidra die ik in Inda had leren kennen. Hierdoor leerde ik een diepe ontspanning kennen van lichaam en geest. Deze oefening in “allert zijn” en “onthechting” geven me een vrijer gevoel in het dagelijks leven.

2017: Yoga en Wijsbegeerte (Saswitha, diverse sprekersAcht inspirerende zondagen bij Saswitha opleiding over de vraag: Is Yoga filosofie of religie? Kennis en inzichten vanuit het Oosten (Hindoeisme en India) en Westen (Christendom, Bijbel) werden onderwezen door diverse sprekers.

2010- 2016: Opleiding voor Yoga en Wijsbegeerte (Saswitha)  Na zes jaar studie, oefening en onderdompelen in yoga, ontving ik mijn officiele docent-diploma. In mijn specialisatiejaar verdiepte ik me in de chakrapsychologie. In mijn scriptie onderzocht ik de overeenkomsten tussen Chakrapsychologie en de Kanjertraining (Sociaal emotionele training voor het Basisonderwijs). De Scriptie Chakrapsychologie is zeker het lezen waard als je interesse hebt in de Chakrapyschologie en/of werkt in het onderwijs.

Modules:

– Anatomie en Fysiologie

– Adem en Ademtherapie

– Yoga en meditatie

– Yoga voor kinderen en jongeren

2016: Indiareis: Het goddelijk hart van yoga 

Yoga-les aan de Ganges - Saswitha-reis India

Yoga-les aan de Ganges – Saswitha-reis India

 

Een 17 daagse reis door Noord India langs de heilige plaatsen van Brahma, Vishnu en Shiva onder leiding van Saswitha opleiding. Tijdens deze intensieve en inspirerende reis heb ik land van de yoga leren kennen. De lessen van Mataji in de Ashram, de vuur ceremonies, de chaotische steden, de vele tempels, de prachtige goden beelden in de straten, de bellen en mantra’s die de helde dag klinken, de prachtige verhalen van onze reisleider, de yogales aan de Ganges. Alles maakte dit tot een onvergetelijke ervaring en verdieping van mijn yogapad.