Ik volg inmiddels een jaar yogales en zou het niet meer willen missen. Marcha heeft een warme persoonlijkheid en tegelijk een lekker nuchtere benadering, tijdens haar lessen is er naast aandacht voor het fysieke, ook ruimte voor de mentale en spirituele aspecten van yoga, maar het blijft altijd licht. Voor mij zijn de lessen echt een rustpunt geworden, even opladen tijdens een drukke week!

Noëlle,
43 jaar

Yoga betekent voor mij op een rustige meditatieve manier bezig zijn met mijn lichaam. Het heeft mij bewustwording gebracht. Ik ervaar Marcha als een hele goede docent. De lessen zijn goed onderbouwd en alles komt aan bod.

Corlies

Yoga betekent voor mij met aandacht met lichaam en geest bezig zijn en de oefeningen doen. Je bewust worden van je adem en je chakra’s. Samen zorgen ze voor innerlijke harmonie. Marcha geeft heel ontspannen en relaxt de lessen, de spreuk of tekst voordat de les begint zorgt al voor een stukje ontspaning. De oefeningen leg je goed uit samen met de adem. De lessen bouwt Marcha goed op zodat we het hele lichaam gehad hebben. De ontspanningsoefening aan het einde is ook erg prettig. Ik vind het fijn dat je steeds met iets vernieuwends komt zoals een klankschaal of een inzichtkaartje. De lessen blijven elke keer weer verrassend, ze dragen bij aan een stukje bewustwording.

Margriet,
57 jaar

Yoga betekent voor mij bewust zijn van mijn lichaam, moment voor mijzelf, ontspanning. Marcha heeft een fijne stem en de wijze waarop ze lesgeeft is prettig laagdrempelig en professioneel. “Het is goed zoals je het doet en dat gevoel geef je mij ook”, aldus Astrid.

Astrid,
48 jaar

Een individuele yoga sessie is voor mij een reflectie op mijn houding en gedrag. Het is bewustwording van hoe ik in mijn dagelijks leven functioneer en hoe dit ook anders kan. De oefeningen geven mij inzicht in hoe ik dingen op een prettigere manier kan aanpakken; meer kan bereiken met minder energie. Zo sta ik in het begin onbewust met ingehouden adem mijzelf in een houding te forceren. Marcha maakt mij er van bewust dat door uit te gaan van de natuurlijke beweging van mijn ademhaling, ik met minder energie, automatisch in een prettigere houding kom. Dit is voor mij een metaphoor voor hoe ik de dingen anders kan aanpakken in mijn leven.

Masja
44 jaar